26 mei 2019

jul

Tijdslot 1

± 12:00 tot 13:00
12:00 tot 15:00 uur

Tijdslot 2

± 13:00 tot 14:00

Tijdslot 3

± 14:00 tot 15:00
zondag

21

Blazerij de Molshoop werd 38 jaar geleden opgericht door een groep enthousiastelingen uit de Molvense Erven in Nuenen. Beginnend als een groep buurtgenoten die in 1979 het Nuenens carnaval voor het eerst kleur gaf, is de Molshoop inmiddels uitgegroeid tot een 18-koppige blaaskapel met een groot repertoire, dat varieert van Zuid-Amerikaans, tot blues en dixieland. Ook hits uit de jaren ’60, ’70 en ’80 vormen onderdeel van het repertoire.

Mousai is de naam van een instrumentaal trio dat zich toelegt op fijne luistermuziek. Deze naam is afkomstig uit het Oudgrieks en is een verzamelnaam voor de ”kunsten der muzen” (schone kunsten), waartoe muziek zeker ook hoort. Het instrumentaal trio Mousai is eind 2004 opgericht naar aanleiding van een gelegenheidsoptreden.

Met Tiny Scheepers- van der Heijden op gitaar, Wilhelmien Hacking- van der Burgt op accordeon en Harry Vogels op mandoline, neemt Mousai u graag mee op een muzikale reis door vele landen. Het repertoire bestaat uit luistermuziek in het licht klassieke genre en uit modernere muziek die speciaal is gecomponeerd voor accordeon en /of mandoline. Daarnaast leggen ze zich toe op volksmuziek uit diverse landen.

Al bij de eerste klanken proeft u de sfeer en de herkomst van elk uit te voeren werk, dat soms lang en dan weer heel kort kan zijn, maar tevens ingetogen, opzwepend of melancholiek. Ze nemen de luisteraar als het ware mee op een `muzikale reis door vele landen’. Voor de bezetting mandoline, accordeon en gitaar is heel weinig gecomponeerd. Ze maken daarom zelf arrangementen en proberen daarbij de muziek een heel eigen karakter te geven.

Tijdens een optreden laten ze alle soorten muziek die zij spelen aan bod komen en elkaar afwisselen. Mousai speelt met enthousiasme en gedrevenheid, voor eigen maar zeker ook uw plezier en bezorgt u graag een optreden dat hopelijk nog lang in uw herinnering zal blijven.