Agenda

Op de zon- en feestdagen van begin mei tot en met eind september vinden er op het Carat-Paviljoen, in stadswandelpark de Warande, prachtige CARAT Concerten plaats. Diverse muziekstijlen passeren de revue, van jazz tot pop en van klassiek tot blaasmuziek.

Het seizoen 2018 zit er weer op. We kunnen terugkijken op een geslaagde concertreeks.

Bekijk seizoen 2018

De optredens duren elk ongeveer driekwartier. De vaste aanvangstijd is 12:00 uur en het programma is rond 15:00 uur afgelopen. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er in het park horecavoorzieningen en voldoende zitplaatsen aanwezig.

Zoeken

Programma 2018

mei

1

± 12:00 tot
± 12:45 uur
vanaf 12:00 uur

2

± 13:00 tot
± 13:45 uur

3

± 14:00 tot
± 14:45 uur

4

± 15:00 tot
± 15:45 uur
zon

06

Accordeonvereniging Helmond AK is in 1952 opgericht door de bekende Helmondse musicus Addy Kleijngeld. Het orkest bestaat inmiddels meer dan 60 jaar en bestaat op dit moment uit 24 leden. Helmond AK geniet nationale en internationale bekendheid en heeft in het verleden veel radio en een televisieoptreden verzorgd. Bij deelname aan concoursen werden grote successen geboekt. Bovendien zijn er diverse platen en CD’s bij bijzondere gelegenheden opgenomen. Het orkest staat onder de bekwame leiding van Antoine van Wanrooij, die vooral zijn gevoel voor dynamiek aan het orkest goed weet over te brengen. Het repertoire bestaat uit klassieke en moderne muziek met een voorkeur voor romantische en dramatische werken, maar ook het bravourewerk wordt niet geschuwd.

Vrouwenkoor Confetti is opgericht in 1997 en staat onder leiding van Marjan Vree-Quist. Het meerstemmig repertoire kent, zoals het woord Confetti al zegt, een grote verscheidenheid aan muziek van klassiek tot eigentijdse muziek.

Het koor telt momenteel zo’n 65 leden. Het koor heeft een veelzijdig repertoire: musicals, vijftiger jaren muziek, klassieke liederen, populaire muziek en kerstliederen.

Slagwerkgroep Drums & Roses is een muziekvereniging uit Lottum en is in 2001 opgericht. Tijdens het optreden van Drums & Roses wordt het publiek meegenomen op een muzikale wereldreis. Van swingende Latijns-Amerikaanse samba’s, indrukwekkende Japanse muziek tot traditionele Afrikaanse nummers. En van klassieke Europese marsen met een komische noot tot moderne Amerikaanse slagwerkmuziek. Drums & Roses speelt het allemaal.

Drums & Roses slaat op alles van de originele snaredrum, de Afrikaanse djembé en zelfs huis, tuin en keuken materialen, zoals kliko’s, bezems en olievaten. Niets is Drums & Roses te vreemd. Drums & Roses is kortom een fantastische swingende show met spectaculaire muziekstukken en verrassende instrumenten. De optredens zijn dynamisch, flitsend, modern en vooral een unieke weergave van de hedendaagse slagwerkmuziek. Een show die u dus niet mag missen! Een optreden van Drums & Roses is een ware belevenis voor iedereen, slagwerkliefhebber of niet. Drums & Roses treedt regelmatig op, bijvoorbeeld op festivals, feesten of braderieën. Ook geeft Drums & Roses workshops op bedrijfsfeesten en familiefeesten, waarbij het publiek zelf meemaakt hoe het is om slagwerker te zijn.

don

10

De vrolijke samenzang
Nuenen
Zwarte Fanfare
Aarle-Rixtel

Da Capo is het seniorenorkest binnen MJNA en heeft als motto “blijf kwiek, maak muziek”. Ruim vijfentwintig muzikanten van 55 jaar en ouder komen eenmaal per week bijeen voor een repetitie op donderdagochtend. Waar op een gezellige en ontspannen manier samen muziek gemaakt wordt. De meeste leden hebben jarenlange ervaring als muzikant, maar ook als u in het verleden een muziekinstrument hebt bespeeld en het toch weer eens wilt proberen bent u bij Da Capo van harte welkom. Door de ervaring is het orkest in staat om heel gevarieerde muziek te maken. Nagenoeg alle genres komen aan bod. Het orkest staat onder leiding van Wim van Osch.

Het orkest wordt regelmatig gevraagd om bij allerlei evenementen de stemming te verhogen door het spelen van aantrekkelijke blaasmuziek. Jaarlijks kunt u bijvoorbeeld genieten van het optreden van Da Capo op het Carat-paviljoen in Helmond. In de agenda vindt u meer informatie over dit optreden of over de andere optredens van Da Capo.

zon

13

Eindhovens Gemengd Koor Ascolta
Eindhoven
Muziekvereniging Muzikale
Mariahout

Sonore, opgericht op 1 september 1991, is een van de zeven muziekgezelschappen van de harmonie Pro Honore et Virtute en heeft inmiddels het 25 jarig bestaansjubileum gevierd. Het orkest wordt gevormd door een gezelschap van 25 muzikanten met als dirigent de heer Harrie Scheutjens.

Gestreefd wordt naar een evenwichtige samenstelling van muzikanten, waarbij het centraal staat dat een gevarieerd programma van muziekgenres gespeeld kan worden. Hierbij moet gedacht worden aan onder andere polka’s, walsen, marsmuziek en gezellige meezingers.

Naast de wekelijkse repetities verzorgt het orkest met enige regelmaat optredens, zo om en nabij de 20 concerten per jaar. Vaak beginnend met een Nieuwjaarsconcert en afsluitend met een Kerstconcert. In de tussenliggende periode staan op het programma diverse optredens gepland in verzorgingstehuizen in de regio, maar bijvoorbeeld ook o.a. in de muziekkiosk Carat in Helmond, de muziektuin te Beek en Donk en tijdens de Seniorenexpo in Veldhoven.

zon

20

Smartlappenkoor Rawazzi
Son en Breugel

Paperatzi Blaasband is een groep enthousiaste jongeren die op hun eigen manier muziek maakt. In de loop van de tijd zijn deze mensen een hechte groep geworden die samen op een gezellige manier muziek maakt. Ze richten zich vooral op de popmuziek, maar steken die in een eigen jasje. Zo spelen ze altijd herkenbare muziek voor het grote publiek en is er voor ieder wat wils.

ROAW VLIS is een band uit de regio Helmond/Eindhoven die voornamelijk eigen songs speelt in Zuidoost Brabants dialect. De band is in het afgelopen jaar bekroond als winnaar van de Brabantse Dialectpenning 2016/2017 met de song Zatterdag Oavend. Speciaal voor de Stichting Zonderdak schreven ze de song “Allennig Is Mar Allein” over het thema dakloos zijn.

Enkele andere titels:

Gruuner Gras
Mèn Eige Kasteel
Zeg Nooit Nooit
Frètuh In De Frietzaak
Un Gedrogt

maa

21

Dit muziekgezelschap, voortkomend uit het hart van KBO Nuenen, telt thans 22 leden en treedt op in stad en regio, in verzorgings- en verpleeghuizen en bij afdelingen van ouderen- en plattelandsverenigingen. Ze hebben een repertoire opgebouwd voor jong en oud, dat herkenbare nummers bevat uit de vaderlandse populaire muziekhistorie maar ook buitenlandse nummers zoals evergreens en ballades; kortom: luisterliedjes en meezingers.

zon

27

Harmonie st Lucia
Mierlo
Stadskoor Grave
Grave
Afsluiting Jeugd­muziekdag (OHM)
m.m.v. Eric Vloeimans

Fanfare Unitas is opgericht op 24 oktober 1924 en kan de spil van het Mierlo-Houtse verenigingsleven genoemd worden, bij elke festiviteit van enig algemeen belang is de Fanfare van de partij, of dat nu een serenade bij een gouden bruidspaar, de carnavalsoptocht, een pleintjesconcert, het traditionele Kerstconcert of bij een andere gelegenheid is, men kan eenvoudig niet om de Fanfare heen. Naast haar maatschappelijke functie in de Mierlo-Houtse gemeenschap is de Fanfare er voor haar leden.

Naast een gedegen instituut waarbij veel aandacht en tijd geïnvesteerd wordt in de opleiding en begeleiding van enthousiaste jeugdige en oudere muzikantenleerlingen, beschikt de Fanfare over een muziekorkest, vaandrigs en een tamboerafdeling.

jun

1

± 12:00 tot
± 12:45 uur
vanaf 12:00 uur

2

± 13:00 tot
± 13:45 uur

3

± 14:00 tot
± 14:45 uur

4

± 15:00 tot
± 15:45 uur
zon

03

Seniorenharmonie Helmond is een heel bijzonder harmonieorkest. Het doel is om met veel plezier, zo mooi mogelijke muziek te maken. Ze gaan niet op concours maar geven wel bijzondere concerten. Het repertoir is zeer uitgebreid en wordt regelmatig vernieuwd. Het bestaat uit zowel klassieke als populaire muziek. Op dit moment bestaat het orkest uit ruim 50 muzikanten. Ze hebben een ruime bezetting. Zelf bespelers van de fagot, contrabas en pauken maken deel uit van de harmonie.

Het orkest De Wanhoop uit Aarle-Rixtel en de Helmondse amusements­zanggroep De Keiegalmers treden gezamenlijk op, op het Carat-Paviljoen, in stadswandelpark De Warande.

De Wanhoop is in 2006 opgericht en bestaat inmiddels uit zo’n 25 muzikanten, die naast het serieuze genre ook graag populaire muziek maakt. Het orkest verzorgt regelmatig optredens in verzorgingshuizen, nam deel aan de MuzìektuinPodium-concerten te Beek en Donk en is geen onbekende bij het traditionele Kikkerconcert te Aarle-Rixtel. De Keiegalmers, opgericht in 1963, genieten in de regio grote bekendheid door vooral hun vele optredens tijdens de carnaval. De groep bestaat uit: Hans Carmiggelt, Eugène Plessen, William Verkoelen, Theo Gommans en Lex Coolen. Het geheel staat onder de deskundige en enthousiaste leiding van Hubert Geurts

Het optreden duurt van 14.15 uur tot 15.00 uur. Het repertoire van deze middag bestaat uit ballades, evergreens en levensliederen. Het is zeer de moeite waard om er naar te komen luisteren!

zon

10

Amicitia
Helmond
Fanfare Wilhelmina
Vlierden

Traditiegetrouw verzorgt Lambardi een concert op het mooie Carat podium in Stadswandelpark De Warande. Het is het eerste optreden van het koor op het Carat podium onder leiding van nieuwe dirigente Nadia Loenders. Vanaf juli 2016 staat Lambardi onder de bezielende leiding van deze uit België afkomstige dirigente. Buiten dirigente is zij ook actief als zangsoliste en heeft ze als zangcoach een eigen lespraktijk. Dat ze niet alleen een uitstekende en gedreven dirigente is maar ook zangcoach merkt het koor aan den lijve omdat er intensief gewerkt wordt aan stemvorming, articulatie en koorklank. Onder leiding van haar heeft Lambardi op 11 maart jl. een succesvolle workshop georganiseerd en loopt inmiddels de achtste koorschool voor aspirant zangers.

Lambardi brengt tijdens dit Carat-Concert een gevarieerd programma uit zijn brede repertoire wat gaat van modern tot klassiek. Zo hoort men bijvoorbeeld het wereldberoemde “Halleluia” van Leonard Cohen, “Who wants to live forever” van Brian May (Queen) maar ook bijvoorbeeld “In Taberna” uit de Carmina Burana van Carl Orff en “Eviva Beviam” van Giuseppe Verdi. Het programma zal worden afgewisseld met enkele solo optredens van pianist René van de Laar de vaste begeleider van het koor.

zon

17

Slagwerkgroep De Vooruitgang
Helmond
Zanggroep Cascade
Eindhoven

Op 20 januari 1960 werd de Gerwense Muziekkapel opgericht. De kapel had een tiental leden. Er werd bij iemand thuis gerepeteerd, als grote trom werd een wasteil gebruikt en de muziekopleiding werd in eigen beheer gedaan.

In 1983 is de Gerwense Muziekkapel het Gerwens Muziekkorps geworden. De opleiding van nieuwe muzikanten is ondergebracht bij de Nuenense muziekschool. In de loop der jaren is het Gerwens Muziekkorps uitgegroeid tot de harmonie zoals die zich nu presenteert. Het gezelschap telt een kleine honderd leden, die in het opstaporkest, het aspirantenorkest of het harmonieorkest en de percussiegroep spelen. Er zijn diverse concertreizen naar Frankrijk, Engeland, Denemarken en Tsjechië gemaakt. Ook zijn er binnen Nederland diverse muzikale uitwisselingen geweest met andere muziekverenigingen. Het Gerwens Muziekkorps heeft in haar bestaan een twaalftal keer meegedaan met een concours en heeft daarbij steeds zeer goede resultaten behaald in de diverse afdelingen. Verschillende keren is het Gerwens Muziekkorps ook gepromoveerd naar een hogere afdeling.

zon

24

Stage Fright
Lierop
Vocalgroup Perfect Sound
Valkenswaard
Popkoor Brand New Voices
Helmond

Het harmonieorkest van Helmonds Muziek Corps speelt al sinds 1960 in de hoogste afdeling, de eerste divisie (voorheen Vaandelafdeling), van de KNMO. Een van de doelstellingen van dirigent en orkest is dit niveau tot in de lengte van jaren vast te houden. Jaarlijks worden er dan ook muziekstukken van het hoogste niveau gespeeld en gemiddeld eenmaal per vier jaar neemt het orkest deel aan een concours. Het laatst was dit in november 2017 te Veldhoven, waar wederom een mooie eerste prijs werd behaald.

jul

1

± 12:00 tot
± 12:45 uur
vanaf 12:00 uur

2

± 13:00 tot
± 13:45 uur

3

± 14:00 tot
± 14:45 uur

4

± 15:00 tot
± 15:45 uur
zon

01

Phileutonia PROMS
Helmond
zon

08

The Salty Dogs
Mierlo
Muziekkapel Ragazzi
Helmond

In 1994 werd de Politiemuziekvereniging Brabant Zuid-Oost opgericht. De politieharmonie telt ruim vijftig leden. Een groot deel van de vereniging bestaat uit politiemensen uit de eenheid Oost-Brabant (Eindhoven en ’s Hertogenbosch) die in hun vrije tijd musiceren. Ze krijgen echter ondersteuning van enkele kundige musici uit harmonie- en fanfareorkesten uit de regio.

zon

15

B-Orkest Harmonie Excelsior
Gemert

Midden jaren tachtig was er in Deurne behoefte aan een blaasorkest voor muzikanten die over voldoende vrije tijd beschikten om met veel elan uitvoeringen te verzorgen. De officiële oprichtingsdatum is 18 februari 1986. Het orkest telt 32 musicerende leden. Het VTO treedt op bij tal van gelegenheden. Voorbeelden hiervan zijn: medewerking aan o.a. de Fiets- en Wandelvierdaagse, Kioskconcerten voor goede doelen, optredens voor ouderen in de Nieuwenhof, KBO en voor de bewoners van Het Rijtven. Ook samenwerking met carnavalsgezelschappen hoort daar bij.

zon

22

Blazerij de Molshoop werd 38 jaar geleden opgericht door een groep enthousiastelingen uit de Molvense Erven in Nuenen. Beginnend als een groep buurtgenoten die in 1979 het Nuenens carnaval voor het eerst kleur gaf, is de Molshoop inmiddels uitgegroeid tot een 18-koppige blaaskapel met een groot repertoire, dat varieert van Zuid-Amerikaans, tot blues en dixieland. Ook hits uit de jaren ’60, ’70 en ’80 vormen onderdeel van het repertoire.

Muziekband Just4Fun is een populair “blaasorkest” uit Eindhoven. De bezetting bestaat op dit moment uit 34 gemotiveerde muzikanten. Deze geroutineerde muzikanten garanderen kwaliteit. De stijl, bestaande uit bekende muziek uit het heden en verleden, maakt het orkest heel herkenbaar.

De meeste leden zijn begonnen bij “Die Tambourijnen van Die Stadt Eyndhoven” en hebben, na hun carrière daar, de overstap gemaakt naar Just4Fun. Nu, na zo’n 30 jaar, hebben ze veel ervaring opgedaan in binnen- en buitenland. Je komt ze overal tegen zoals op privé feestjes, braderieën, wijnfeesten, kletsavonden, sport-cultuurevenementen noem maar op. Het motto is: als het maar gezellig is.

Irish koffie stelt zich graag voor als een enthousiast amateurkwartet, temeer omdat het woord amateur is afgeleid van ‘amor’. Met liefde voor Ierse muziek, de Ierse ballades en de stoere zeemansliedjes speelt en zingt Irish koffie een breed repertoire uit Ierland en Schotland. Drunken sailor komt voorbij, maar ook meer gevoelige songs zoals Sonny’s dream, waarin moeder vraagt aan haar zoon om toch alsjeblief niet weg te gaan van huis en vader te volgen naar zee. Omdat Ierland en ook Schotland altijd tegen de zee en voor een beetje welvaart hebben moeten knokken, zijn Ierse en Schotse songs tekstueel zo veelzijdig en melodieus. Zanger Beer heeft een donkere Ierse stem en leeft zich uit in de songteksten. Wim op accordeon speelt met verve zowel vrolijkheid alsook gedragen zwaarte. Gitarist Willy is tevens back vocal, en geeft soms stem aan een vrolijk lied dat stoer Iers mag klinken. Lamber op drum en bodhran is back vocal en lardeert de songs met afgestemde percussie. Irish koffie drinkt tijdens de repetities in Uden uitsluitend koffie.

zon

29

Senioren­orkest Gemert
Gemert

Muziekband Just4Fun is een populair “blaasorkest” uit Eindhoven. De bezetting bestaat op dit moment uit 34 gemotiveerde muzikanten. Deze geroutineerde muzikanten garanderen kwaliteit. De stijl, bestaande uit bekende muziek uit het heden en verleden, maakt het orkest heel herkenbaar.

De meeste leden zijn begonnen bij “Die Tambourijnen van Die Stadt Eyndhoven” en hebben, na hun carrière daar, de overstap gemaakt naar Just4Fun. Nu, na zo’n 30 jaar, hebben ze veel ervaring opgedaan in binnen- en buitenland. Je komt ze overal tegen zoals op privé feestjes, braderieën, wijnfeesten, kletsavonden, sport-cultuurevenementen noem maar op. Het motto is: als het maar gezellig is.

In 1991 werd gestart met een klein aantal enthousiaste muzikanten die vanuit de fanfares en muziekgroepen uit de verschillende kerkdorpen van Someren kwamen. Inmiddels is het orkest uitgegroeid van een muzikale vriendengroep tot een volwaardig orkest met zo’n 51 actieve muzikanten, waarbij ook diverse leden uit de omringende gemeenten afkomstig zijn.

Het Seniorenorkest Groot Someren geniet inmiddels bekendheid in Someren, maar zeker ook in de regio en zelfs daar buiten. Alle instrumentgroepen zijn aanwezig en het orkest is erg in trek bij de “jongere senioren”. De muzikale ambitie is om op een behoorlijke niveau muziek te blijven maken. Daarvoor is nodig dat er steeds gewerkt wordt aan het vernieuwen van het repertoire en dit alles zal er ongetwijfeld toe leiden dat ook in de toekomst steeds weer enthousiaste mensen de weg naar het orkest zullen vinden.

aug

1

± 12:00 tot
± 12:45 uur
vanaf 12:00 uur

2

± 13:00 tot
± 13:45 uur

3

± 14:00 tot
± 14:45 uur

4

± 15:00 tot
± 15:45 uur
zon

05

Zum Grünen Kranz
Geldrop
Koor De Vrije Heerlijckheid
Gemert
zon

12

Seniorenorkest Uden bestaat sinds 2001 en telt een 25-tal muzikanten, afkomstig uit Uden, Zeeland, Nistelrode en Boekel. Het repertoire is een goede mix van nostalgisch en moderne, Hollandse hits en swingende evergreens. Kortom muziek voor jong en oud om met plezier naar te luisteren.

Op tien jarige leeftijd begon Gerard van Kol met accordeon spelen. Na enkele jaren kwam hij erachter dat hij drummen toch leuker vond en kocht een echte Slingerland. Op zijn 15e kwam hij terecht in zijn eerste orkest, The Remblin Four. De naam van de band veranderde na een tijdje in White Wheel. Na ongeveer 8 jaar wilden ze iets anders, er werd gekozen voor de muziekstijl country/ rock en voor een andere naam; The Canyon Drive Band. Er volgden een aantal bewogen en mooie jaren. Met 1 elpee, 4 singels, tv optredens en festivals in binnen en buitenland. Na de Canyon Drive Band ging hij weer terug naar dans en amusement en beleefde 10 mooie jaren in Erp bij de band Silverline.

Na Silverline ging hij weer terug naar het begin. De gitarist van White Wheel (Hans Kuijpers) vroeg hem om te komen spelen bij De Brabanten, dat is inmiddels alweer zo’n 15 jaar geleden. In de laatste periode is hij ook zelf liedjes gaan schrijven in het Leissels dialect. In 1996 verscheen zijn eerste CD, Van Leissel. De CD is opgenomen met allemaal muzikanten waarmee hij vroeger muziek gemaakt heeft. In 2008 kwam zijn tweede CD, Van Leissel 2 uit.

zon

19

Mousai is de naam van een instrumentaal trio dat zich toelegt op fijne luistermuziek. Deze naam is afkomstig uit het Oudgrieks en is een verzamelnaam voor de ”kunsten der muzen” (schone kunsten), waartoe muziek zeker ook hoort. Het instrumentaal trio Mousai is eind 2004 opgericht naar aanleiding van een gelegenheidsoptreden.

Met Tiny Scheepers- van der Heijden op gitaar, Wilhelmien Hacking- van der Burgt op accordeon en Harry Vogels op mandoline, neemt Mousai u graag mee op een muzikale reis door vele landen. Het repertoire bestaat uit luistermuziek in het licht klassieke genre en uit modernere muziek die speciaal is gecomponeerd voor accordeon en /of mandoline. Daarnaast leggen ze zich toe op volksmuziek uit diverse landen.

Al bij de eerste klanken proeft u de sfeer en de herkomst van elk uit te voeren werk, dat soms lang en dan weer heel kort kan zijn, maar tevens ingetogen, opzwepend of melancholiek. Ze nemen de luisteraar als het ware mee op een `muzikale reis door vele landen’. Voor de bezetting mandoline, accordeon en gitaar is heel weinig gecomponeerd. Ze maken daarom zelf arrangementen en proberen daarbij de muziek een heel eigen karakter te geven.

Tijdens een optreden laten ze alle soorten muziek die zij spelen aan bod komen en elkaar afwisselen. Mousai speelt met enthousiasme en gedrevenheid, voor eigen maar zeker ook uw plezier en bezorgt u graag een optreden dat hopelijk nog lang in uw herinnering zal blijven.

Die Heidefelder Musikanten uit Eindhoven, is een groep muzikanten die allemaal hun sporen reeds elders verdiend hebben. De kapel is opgericht op 17 april 1987 te Eindhoven. Haar naam is ontleend aan het feit dat Eindhoven gelegen is tussen de Oirschotse-, Strabrechtse- en Leenderheide. Het grootste gedeelte van het repertoire bestond toen nog uit Egerländer, Böhmische en ander “Volkstümliche” muziek. Tegenwoordig is de doelstelling aangepast, ze hebben nu een gemengd repertoire met zowel moderne muziek alsook de tradionele kapellen muziek. De Kapel staat onder leiding van Chris de Baat die zijn hand ook niet omdraait om bestaande arrangementen geheel om te gooien of zelfs volledig opnieuw uitschrijft om zo zijn beoogde klankkleur van het geheel te kunnen verkrijgen. De kapel heeft ondertussen ook diverse optredens verzorgd in het buiten land. Vooral de optredens in Wallersheim, Koblenz, Echternach en Mötsch (bij Bitburg) waren onvergetelijk.

zon

26

Zanggroep Xango
Helmond
Ekkermuzikanten
Beek en Donk
Krajovjanka
Roermond

sep

1

± 12:00 tot
± 12:45 uur
vanaf 12:00 uur

2

± 13:00 tot
± 13:45 uur

3

± 14:00 tot
± 14:45 uur

4

± 15:00 tot
± 15:45 uur
zon

02

Cooperatieve Stoom­afblaaskapel
Beek en Donk
Zangkoor Primavera
Lieshout
Lichtstad Brass
Eindhoven
zon

09

Kids Special Sunday
Carat Concerten
Binderin
Helmond
zon

16

Eindhovens Seniorenorkest
Eindhoven

ROAW VLIS is een band uit de regio Helmond/Eindhoven die voornamelijk eigen songs speelt in Zuidoost Brabants dialect. De band is in het afgelopen jaar bekroond als winnaar van de Brabantse Dialectpenning 2016/2017 met de song Zatterdag Oavend. Speciaal voor de Stichting Zonderdak schreven ze de song “Allennig Is Mar Allein” over het thema dakloos zijn.

Enkele andere titels:

Gruuner Gras
Mèn Eige Kasteel
Zeg Nooit Nooit
Frètuh In De Frietzaak
Un Gedrogt

Zanggroep New Balance is opgericht in 1982 en telt op dit moment 45 leden. Het is een gemengd koor dat onder leiding van Peter van Raak uit Tilburg staat. Het koor wordt begeleid door pianiste Eline van Vroonhoven uit Tilburg. Het repertoire bestaat uit popsongs, zoals medleys van bijv. The Beatles en Abba, maar ook klassieker werk. Een mix van liedkeuze en ook een mix van leeftijd, die gemiddeld rond de 60 jaar ligt.

zon

23

Herman Claassen
Helmond
De Gerwense Dorpsmuzikanten
Gerwen

De Parkblaozers willen entertainment brengen dat niet alleen het samen muziek maken bevordert, maar ook het publiek aanspreekt. De Parkblaozers treden dan ook geregeld op in binnen- en buitenland. Muziekgezelschap de Parkblaozers uit Nuenen (Noord-Brabant) is opgericht in 1982 en zijn muzikanten met ambitie. Het is een gemotiveerde groep muziekbeoefenaars die een aantal jaren geleden een nieuwe weg zijn ingeslagen op het gebied van muziek en muziek maken. Het resultaat is een gevarieerd en verrassend repertoire, uitdagend en aantrekkelijk voor zowel uitvoerenden als toehoorders. De huidige sterkte van het orkest bestaat uit 30 personen.

zon

30

Carnavaleske afsluiting
Carat Concerten

De Parkblaozers willen entertainment brengen dat niet alleen het samen muziek maken bevordert, maar ook het publiek aanspreekt. De Parkblaozers treden dan ook geregeld op in binnen- en buitenland. Muziekgezelschap de Parkblaozers uit Nuenen (Noord-Brabant) is opgericht in 1982 en zijn muzikanten met ambitie. Het is een gemotiveerde groep muziekbeoefenaars die een aantal jaren geleden een nieuwe weg zijn ingeslagen op het gebied van muziek en muziek maken. Het resultaat is een gevarieerd en verrassend repertoire, uitdagend en aantrekkelijk voor zowel uitvoerenden als toehoorders. De huidige sterkte van het orkest bestaat uit 30 personen.