Nieuws

Vanaf volgend mei weer elke zondag muziek op het Carat-Paviljoen

Agenda

Op de zon- en feestdagen van begin mei tot en met eind september vinden er op het Carat-Paviljoen, in stadswandelpark de Warande, prachtige CARAT Concerten plaats. Diverse muziekstijlen passeren de revue, van jazz tot pop en van klassiek tot blaasmuziek.

De optredens duren elk ongeveer driekwartier. De vaste aanvangstijd is 12:00 uur en het programma is rond 15:00 uur afgelopen. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er in het park horecavoorzieningen en voldoende zitplaatsen aanwezig.

Zoeken

Programma 2023

mei

1

± 12:00 tot
± 12:45 uur
vanaf 12:00 uur

2

± 13:00 tot
± 13:45 uur

3

± 14:00 tot
± 14:45 uur

4

± 15:00 tot
± 15:45 uur
zon

07

The River Aa Big Band, opgericht door Sjef van Liempd, bestaat inmiddels 22,5 jaar. Na het overlijden van dhr. van Liempd in februari 2018 heeft dhr. Theo Gerris de muzikale leiding van de band overgenomen en geeft nu invulling aan het ontwikkelen en onderhouden van Sjef’s hartewens: “Een lekkere, vette big band”.

Muziekvereniging Eindhoven West, opgericht 21 juni 1945, is van oudsher de harmonie van het stadsdeel Strijp in Eindhoven, vandaar de naam Eindhoven West. Deze harmonie is gehuisvest in gemeenschapshuis De Lievendaal, aan de Lievendaalseweg in Strijp. Elke donderdagavond repeteren wij daar van 20.00 u. tot 22.15 u. Op deze avonden kan iedereen kennismaken met de leden, het bestuur en de dirigent van onze vereniging, maar vooral de prettige sfeer opsnuiven.

Sonore, opgericht op 1 september 1991, maakte tot 2021 deel uit van harmonie Pro Honore et Virtute, maar heeft toen besloten als zelfstandig muziekgezelschap verder te gaan.Het orkest wordt gevormd door een gezelschap van ongeveer 20 muzikanten.

Gestreefd wordt naar een evenwichtige samenstelling van muzikanten, waarbij het centraal staat dat een gevarieerd programma van muziekgenres gespeeld kan worden. Hierbij moet gedacht worden aan onder andere polka’s, walsen, marsmuziek en gezellige meezingers.

Naast de wekelijkse repetities verzorgt het orkest met enige regelmaat optredens, zo om en nabij de 20 concerten per jaar. Vaak beginnend met een Nieuwjaarsconcert en afsluitend met een Kerstconcert. In de tussenliggende periode staan op het programma diverse optredens gepland in verzorgingstehuizen in de regio, maar bijvoorbeeld ook o.a. in de muziekkiosk Carat in Helmond, de muziektuin te Beek en Donk en tijdens de Seniorenexpo in Veldhoven.

zon

14

Parkblaozers Promotie Carat-optreden 2021

De Parkblaozers uit Nuenen zijn muzikanten met ambitie. Het is een gezellige groep muziekbeoefenaars die steeds een nieuwe weg inslaan op het gebied van eigentijdse muziek. Zo is een gevarieerd en verrassend repertoire ontstaan, aantrekkelijk voor zowel uitvoerenden als toehoorders.

Daarnaast is een goede sfeer en gezelligheid uiteraard ook belangrijk. Er wordt continue gewerkt aan een goede balans tussen al deze aspecten.

Popkoor KOLOK is een enthousiast popkoor met een mooie podiumpresentatie en staat onder professionele leiding van Angelo Smulders.

KOLOK bestaat uit ongeveer 15 enthousiaste leden. Hedendaagse popnummers vormen een belangrijke basis. Uitdagingen in de vorm van andersoortig repertoire en bijzondere arrangementen worden niet geschuwd.

Elke week repeteert KOLOK op woensdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in Helmond.

Fanfare Dorpsklank uit Castenray is opgericht in 1977 en vierde onlangs hun 45 jarig bestaan met een familieshow.

Het orkest uit het 800 inwoners tellende dorpje van de gemeente Venray kende vele hoogtepunten in de jaren 80 en 90 waaronder verschillende nederlandse titels en niet te vergeten het behalen van het wereldkampioenschap in de 3de afdeling van het WMC in 1993.

De laatste jaren is het vooral een hecht clubje gebleken, maar als zovele fanfares en harmonien blijkt het moeilijk om nieuwe jonge aanwas te vinden.

Fanfare Dorpsklank geeft graag een leuk en gemakkelijk toegankelijk concert.

don

18

OverdagEnsemble Laarbeek startte 1 januari 2009 met 22 enthousiaste muzikanten. Door de jaren heen zijn ze uitgegroeid tot een volwaardig orkest met 42 muzikanten. De muzikanten zijn afkomstig uit verschillende plaatsen in de regio, maar voornamelijk uit Laarbeek.

ODE Laarbeek staat onder leiding van dirigent Hubert Geurts. Samen staat zij stil bij het overlijden van voormalig dirigent Theo Lokin. Toen Lokin ongeneeslijk ziek bleek te zijn heeft hij Geurts gevraagd zijn taak over te nemen. Hij wilde dat ODE op de ingeslagen weg door zou gaan.

De Gerwense Dorpsmuzikanten vieren in 2019 hun 35-jarig jubileum.
Naast de gebruikelijke regionale optredens gaan zij op Jubileumreis naar Oostenrijk in Juni.

zon

21

In Aarle-Rixtel bestond in 1975, en al eerder, een carnavals club genaamd ‘De Floepers’. Op een avond met de carnaval besloten enkele leden om eens wat instrumenten van Dikke Miet mee naar het café te nemen. Men maakte, oud Brabants in het zwart gekleed, een parodie op blaaskapel ‘De Ouwe Hap’, net opgericht en ook uit Aarle-Rixtel. Ze noemden zich ‘De Zwarte Kapel’, maar konden helaas zelf geen noot spelen.

De naam ‘Zwarte Kapel’ kwam voort uit een samenloop van omstandigheden. Enkele ‘Floepers’ waren ex-harmonie leden. Het ‘zwart’ van de harmonie. Ook droegen ze al toeterend zwarte kleding. Ook bestonden er al een ‘rooi schut’ en een ‘blauw schut’ in Aarle-Rixtel, eveneens genoemd naar de kleur van hun kostuums. Later, in 1979 tijdens de gildenfeesten t.g.v. het 800 jaar bestaan van Aarle-Rixtel, werd ook daar een parodie op gemaakt in de vorm van de ‘gruun schut’. De naam ‘Zwarte Kapel’ was een logische keuze.

Sindsdien is er veel gebeurd. We hebben ons 40 jaar bestaan gevierd met Vlado Kumpan. We hebben afscheid genomen van onze drummer Sjoerd en welkom geheten aan ons nieuw drummerke Bart. De studio is afgebroken, ons Notenhok is vertimmerd en moet weer grondig gerenoveerd worden. Verder is er niet veel veranderd. We zijn nog steeds de Zwarte Fanfare en dat zal nooit veranderen. Op naar de volgende 40 jaar dus!

Donjo, in 1970 opgericht in Eindhoven en sinds 2008 onder leiding van Gerard de Graaf, zingt een zeer divers repertoire van barok tot pop. Liedjes als Gretchen am Spinnrade (Schubert), Mr. Bluesky, Zoutelande, Meester Prikkebeen, Fields of Gold en Het Dorp zijn enkele van de favorieten. In 2020 zou het koor zijn 50-jarig jubileum vieren, maar door corona kon dit niet doorgaan. Inmiddels is het koor bezig met een eigen productie over Eindhoven, met teksten van de Eindhovense dichter Ruud van Neerven, op muziek van componist/arrangeur/dirigent Gerard de Graaf.

Het Bernhezer Senioren Orkest (B.S.O.) is opgericht in maart 2008 door Piet en Sjaan Jacobs. Van 14 muzikanten is de groep uitgegroeid naar maar liefst 35 muzikanten, onder leiding van dirigent Leo Boeijen. De doelstelling is om gezamenlijk kwalitatief goede, maar vooral gezellige (concert) muziek te maken. Naast vele optredens in de regio verzorgen zij ook wel eens concerten in Oostenrijk, zoals in Sankt Johan in het Salzburgerland.

zon

28

De Pompiers kapel is in 1982 ontstaan vanuit de personeelsvereniging van vrijwillige brandweer Valkenswaard, uitgegroeid tot een volwassen blaaskapel met fanatieke muzikanten uit allerlei leeftijdscategorieën met als hoofddoel GEZELLIGHEID.

Treedt op bij gelegenheden van de brandweer, maar ook bij gemeentelijke activiteiten (bijv. intocht wielertocht Valkenswaard- Diekirch, bijeenkomst gedecoreerden op Koningsdag, truckrun Valkenswaard.

Drumfanfare Jong Leven is een allround muziekkorps uit Gerwen, opgericht in 1959 dat mars-, show- en concertoptredens verzorgt en jaarlijks deelneemt aan diverse taptoes en marswedstrijden. Daarnaast hebben zij in 2017 een optredens verzorgd in de Efteling en waren ze in september 2017 te gast op het Bloemencorse in Valkenswaard en in september 2018 hebben zij deelgenomen aan het Bloemencorso te Loenhout.

2019 staat in het teken van hun 60-jarig jubileum met op de planning: een jubileum taptoe, een buitenlandse reis en een concert in een bijzonder jasje gestoken.

Op dit moment telt Drumfanfare Jong Leven 39 musicerende leden en er zijn 7 aspirant-leden in opleiding waar ze ontzettend trots op zijn.
Drumfanfare Jong Leven heeft voor het Carat Concert een leuk programma in elkaar gezet zodat U de muzikale klanken van hen kunt beproeven.

Tijdens dit concert is de algehele leiding in handen van dirigent Jos de Vos.

Het Bernhezer Senioren Orkest (B.S.O.) is opgericht in maart 2008 door Piet en Sjaan Jacobs. Van 14 muzikanten is de groep uitgegroeid naar maar liefst 35 muzikanten, onder leiding van dirigent Leo Boeijen. De doelstelling is om gezamenlijk kwalitatief goede, maar vooral gezellige (concert) muziek te maken. Naast vele optredens in de regio verzorgen zij ook wel eens concerten in Oostenrijk, zoals in Sankt Johan in het Salzburgerland.

maa

29

We brengen een energieke mix van drums, dj, live muzikanten, dans en special acts gecombineerd met een spetterende lichtshow en aangevuld met de coolste visuals. die ervoor zorgen dat de voetjes van de vloer gaan. Vele muziekstijlen komen aan bod, waaronder film en veel popmuziek waarbij de beats uit een enorme diversiteit aan slagwerkinstrumenten samen met gitaren, blazers, en zang een complete muzikale beleving zullen geven.

Plezzang is een groep enthousiaste mensen die het leuk vindt met elkaar Nederlands repertoire te zingen. Met als hoofddoelen: Fijn zingen, gezelligheid en muzikale ontwikkeling.

We proberen ons te onderscheiden van andere koren door ook onbekender repertoire te zingen.

De Helmondse Mondharmonica Vereniging en de Veldhovense Mondharmonica Vereniging zijn twee enthousiaste clubs. Beide verenigingen staan onder muzikale leiding van Viola Barends en verzorgen een aantal keer per jaar een gezamenlijk concert. Het repertoire is divers met onder andere bekende meezingers, volksmuziek uit binnen- en buitenland, musical/film muziek alsook blues.

jun

1

± 12:00 tot
± 12:45 uur
vanaf 12:00 uur

2

± 13:00 tot
± 13:45 uur

3

± 14:00 tot
± 14:45 uur

4

± 15:00 tot
± 15:45 uur
zon

04

Böhmische Freunde is een orkest dat zich richt op de Böhmische blaasmuziek en met name die van jonge, veelbelovende componisten zoals bv. Timo Dellweg, Roland Kohler, Lukas Bruckmeyer en Guido Henn. Daarnaast speelt het orkest in een compleet andere bezetting moderne/populaire muziek in diverse stijlen.
Böhmische Freunde met een 22-tal leden kent een lange historie: het werd opgericht in 1966 en staat onder leiding van Bart Ketelaars. De huidige naam dateert van oktober 2016 en verwijst naar de saamhorigheid en vriendschap die binnen het orkest bestaat, van jong tot oud.
Het orkest onderscheidt zich van andere blaasorkesten doordat het muziek ten gehore kan brengen in twee volstrekt verschillende muziekstijlen en bezettingen. Dit staat garant voor een boeiende muzikale beleving.

Seniorenharmonie Helmond is een heel bijzonder harmonieorkest. Het doel is om met veel plezier, zo mooi mogelijke muziek te maken. Ze gaan niet op concours maar geven wel bijzondere concerten. Het repertoir is zeer uitgebreid en wordt regelmatig vernieuwd. Het bestaat uit zowel klassieke als populaire muziek. Op dit moment bestaat het orkest uit ruim 50 muzikanten. Ze hebben een ruime bezetting. Zelf bespelers van de fagot, contrabas en pauken maken deel uit van de harmonie.

Het VTO Deurne is een ambitieus orkest dat met plezier een gevarieerd en eigentijds repertoire speelt, zodat zowel toehoorders als orkestleden genieten van zijn optredens. De circa 38 musicerende leden werken voortdurend aan vernieuwing van het repertoire.

zon

11

Blaaskapel De Kersenlanders is een echte Mierlose blaaskapel en een van de oudste traditionele blaaskapellen uit de regio. Ze spelen onder andere Tsjechisch, Böhmische en Moravische blaasmuziek maar daarnaast ook moderne amusementsmuziek met evergreens en Duitse schlagers.

Wij zijn Ambiance. Een band die vrolijke, sfeervolle en gezellige muziek maakt. Ons repertoire bestaat uit instrumentale ballfolk- achtige liedjes. Maar vooral zìngen we. Nederlands talige nummers van Nederlandse en Vlaamse liedjesschrijvers. Het kunnen vrolijke nummers zijn, maar ook rustige liedjes om naar te luisteren. Denk aan nummers van Johan Verminnen, Fungus, Gerard van Maasakkers, Cornelis Vreeswijk, Pekel, Thé Lau, Bertus Borgers en meer.

Ambiance bestaat uit:
Pierre Pasmans: klarinet, dwarsfluit en zang
Karin van Lierop: accordeon en zang
Martien Naus: gitaar en zang
Mariette Kroon: basgitaar, accordeon en zang
Jan van Asten: percussie en zang

Fanfare De Vooruitgang Stiphout is opgericht op 17 juni 1921. De fanfare klom in korte tijd op van de laagste afdeling naar de superieure afdeling, waar ze sinds 1952 onafgebroken in de bovenste regionen met andere toporkesten musiceren. Het streven van de fanfare is al sinds jaren om niet alleen een toontje mee te spelen in de amateur-muziekwereld, maar als het enigszins kan ook de toon mee aan te geven als fanfareorkest in de superieure afdeling. Sinds januari 2006 staat het fanfareorkest onder leiding van Frenk Rouschop.

zon

18

Muziekvereniging Unitas, o.l.v. Henk van de Weijer, brengt een afwisselend concert met Big Band Muziek maar ook hedendaagse musical muziek met o.a. Aladin, maar ook We’meet Alain, John Barry, Stop the Cavalry. Kortom een afwisselend concert.

In oktober 2024 bestaat Unitas 100 jaar. In het najaar van 2023 start Unitas met een jaar lang allerlei muzikale activiteiten met als afsluiting een muziekreis naar Gran Canaria. Wil jij ook muziek maken, kom dan naar de wekelijkse repetitie op maandag in Wijkhuis De Geseldonk. Aanvang 20 uur.

Op 20 januari 1960 werd de Gerwense Muziekkapel opgericht. De kapel had een tiental leden. Er werd bij iemand thuis gerepeteerd, als grote trom werd een wasteil gebruikt en de muziekopleiding werd in eigen beheer gedaan.

In 1983 is de Gerwense Muziekkapel het Gerwens Muziekkorps geworden. De opleiding van nieuwe muzikanten is ondergebracht bij de Nuenense muziekschool. In de loop der jaren is het Gerwens Muziekkorps uitgegroeid tot de harmonie zoals die zich nu presenteert. Het gezelschap telt een kleine honderd leden, die in het opstaporkest, het aspirantenorkest of het harmonieorkest en de percussiegroep spelen. Er zijn diverse concertreizen naar Frankrijk, Engeland, Denemarken en Tsjechië gemaakt. Ook zijn er binnen Nederland diverse muzikale uitwisselingen geweest met andere muziekverenigingen. Het Gerwens Muziekkorps heeft in haar bestaan een twaalftal keer meegedaan met een concours en heeft daarbij steeds zeer goede resultaten behaald in de diverse afdelingen. Verschillende keren is het Gerwens Muziekkorps ook gepromoveerd naar een hogere afdeling.

In 1991 werd gestart met een klein aantal enthousiaste muzikanten die vanuit de fanfares en muziekgroepen uit de verschillende kerkdorpen van Someren kwamen. Inmiddels is het orkest uitgegroeid van een muzikale vriendengroep tot een volwaardig orkest met zo’n 51 actieve muzikanten, waarbij ook diverse leden uit de omringende gemeenten afkomstig zijn.

Het Seniorenorkest Groot Someren geniet inmiddels bekendheid in Someren, maar zeker ook in de regio en zelfs daar buiten. Alle instrumentgroepen zijn aanwezig en het orkest is erg in trek bij de “jongere senioren”. De muzikale ambitie is om op een behoorlijke niveau muziek te blijven maken. Daarvoor is nodig dat er steeds gewerkt wordt aan het vernieuwen van het repertoire en dit alles zal er ongetwijfeld toe leiden dat ook in de toekomst steeds weer enthousiaste mensen de weg naar het orkest zullen vinden.

zon

25

Lichtstad Brass is een koperblaasorkest dat bestaat uit dertig gemotiveerde muzikanten die instrumenten bespelen zoals trompet, bugel, althoorn, trombone, euphonium, tuba of slagwerk. Het is een orkest voor de gevorderde muzikant, maar zeker ook voor de leergierige, jonge muzikant.

Doordat er uitsluitend koperblazers en slagwerkers in het orkest zitten, ontstaat er een unieke samenklank. Er worden vele stijlen muziek gespeeld, maar de focus ligt vooral op lichte muziek, filmmuziek, popmuziek, marsmuziek, dansmuziek en swing.

Lichtstad Brass is een flexibel orkest, dat graag optreedt in projecten met bijvoorbeeld een koor of solisten, en altijd bezig is met de volgende muzikale uitdaging. Optredens zijn gevuld met intensiteit, uitstraling en plezier.

Together is een ambitieus koor dat met plezier een gevarieerd en eigentijds repertoire zingt, zodat zowel de toehoorders als wijzelf genieten van onze optredens. Wij werken voortdurend aan vernieuwing van ons repertoire.

Together heeft ruim 65 enthousiaste actieve leden. Hoewel onze thuisbasis het Gerardushuis in Deurne- Walsberg is, komen onze leden niet alleen uit Deurne, maar uit de hele regio Zuidoost- Brabant. 29 december 2021 bestond ons koor 50 jaar dit jubileum hebben we afgelopen jaar gevierd.

Excelsior Zeilberg is een muziekvereniging uit Deurne-Zeilberg, die bestaat uit een harmonieorkest, slagwerkgroep, majorettes, muziekkapel de Excelsior Bloazers en band Millers Inc..

De vereniging is gehuisvest in haar eigen clubgebouw, molen Maria Antoinette.

jul

1

± 12:00 tot
± 12:45 uur
vanaf 12:00 uur

2

± 13:00 tot
± 13:45 uur

3

± 14:00 tot
± 14:45 uur

4

± 15:00 tot
± 15:45 uur
zon

02

Vocalgroup Jointoo is een koor uit Meerlo en omgeving en bestaat uit gemiddeld 22 enthousiaste mensen die graag samen met anderen zingen en optreden op mooie of verrassende locaties. Het koor uit Noord-Limburg bestaat al zo’n 15 jaar en staat sinds maart 2017 onder muzikale  leiding van dirigent Geert Verhallen. Het koor zingt meerstemmige arrangementen in een afwisselend repertoire van populaire nummers.o.a. Blof, Coldplay, Enya. 

Jointoo is meer dan een avondje repeteren. Het is plezier beleven aan zingen. 

Vocalgroup Jointoo is te volgen via facebook. 

De Koninklijke Stadsharmonie (K.S.H.) Phileutonia uit Helmond is op 23 oktober 1850 opgericht als “Liederentafel” en in 1862 omgezet naar harmonie. De naam “Phileutonia” kan het beste worden uitgelegd als: “Vrienden met de juiste toon”.
In 1910 verleende de toenmalige Koningin Wilhelmina aan de harmonie het predicaat “Koninklijk” omdat Phileutonia zich jarenlang zeer verdienstelijk had gemaakt voor de Helmondse gemeenschap.

Momenteel heeft de harmonie zo’n 200 leden die zich in diverse geledingen bezig houden met het maken van muziek. Van kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, die kennis maken met harmoniemuziek en –instrumenten terwijl ze blokfluit leren blazen tot onze 6 ‘oudste’ leden die reeds 50 jaar lid zijn. Dit maakt dat we een grote en gezellige muziekvereniging zijn.

zon

09

Amicitia
Helmond
Fanfare Wilhelmina
Vlierden
Traditiegetrouw verzorgt Mannenkoor Lambardi een optreden van 45 minuten op het mooie Carat podium in Stadswandelpark De Warande.
Het wordt het tweede optreden van het koor op het Carat podium onder leiding van dirigent Jules Luesink.
Onder zijn bezielende leiding heeft het koor een succesvolle viering van het 70-jarig bestaan in 2022 achter de rug en heeft het koor vorig jaar een flinke groei gekend na de coronaperiode via een workshop en koortraining van de aspirant zangers.
Lambardi brengt tijdens dit Caratconcert een gevarieerd programma uit zijn brede repertoire wat gaat van klassiek tot modern.
Zo hoort men bijvoorbeeld operanummers van Giuseppe Verdi en musicalklanken uit Les Miserables, maar ook eigentijdse muziek van Enya en Elvis!
Het programma wordt afgewisseld met een heel speciaal solo-optreden van de 13-jarige pianiste Yesenia Melnyk.
Zij is een Oekraïense vluchtelinge (nu woonachtig in Landgraaf), die onlangs nog 2 pianoconcoursen heeft gewonnen in Wenen en Bratislava.
Lambardi zelf wordt begeleid door onze vaste pianist Leon Dijkstra.
zon

16

Da Capo is het seniorenorkest binnen MJNA en heeft als motto “blijf kwiek, maak muziek”. Ruim vijfentwintig muzikanten van 55 jaar en ouder komen eenmaal per week bijeen voor een repetitie op donderdagochtend. Waar op een gezellige en ontspannen manier samen muziek gemaakt wordt. De meeste leden hebben jarenlange ervaring als muzikant, maar ook als u in het verleden een muziekinstrument hebt bespeeld en het toch weer eens wilt proberen bent u bij Da Capo van harte welkom. Door de ervaring is het orkest in staat om heel gevarieerde muziek te maken. Nagenoeg alle genres komen aan bod. Het orkest staat onder leiding van Wim van Osch.

Het orkest wordt regelmatig gevraagd om bij allerlei evenementen de stemming te verhogen door het spelen van aantrekkelijke blaasmuziek. Jaarlijks kunt u bijvoorbeeld genieten van het optreden van Da Capo op het Carat-paviljoen in Helmond. In de agenda vindt u meer informatie over dit optreden of over de andere optredens van Da Capo.

Begin jaren negentig nemen een paar dames het initiatief om een gezelligheidskoor op te gaan richten. Er was gitaar-begeleiding en een stuk of 10 enthousiaste leden, dus er kon gezongen worden. Na een tijdje bleek echter dat het erg moeilijk is om zomaar wat muziek in te studeren en meerstemmig zingen, dat was al helemaal een probleem. Besloten werd om toch op zoek te gaan naar een dirigent, om het koor muzikaal te gaan leiden.

Die Vlierländer Musikanten spelen veelvuldig op wijnfeesten en oktoberfeesten. Inmiddels zijn van deze blaaskapel uit Vlierden 3 cd’s uitgebracht.

De betreffende blaaskapel speelt al meer als 25 jaar op de jaarlijkse wijnfeesten in de Weinbrunnenhalle in Kröv (Moezel).

Muzikaal leider is sinds de 90er jaren Mart Kusters

zon

23

Het seniorenorkest Meijel e.o. is destijds opgericht om senioren de gelegenheid te geven op een ontspannen wijze hun hobby te beoefenen. De eerste leden kwamen voornamelijk van de plaatselijke harmonie Eendracht maar ook van korpsen uit de naaste omgeving. Thans bestaat het orkest uit een 20-tal spelende leden afkomstig uit de gemeente Peel en Maas en omliggende plaatsen. Het orkest staat onder de bezielende en enthousiaste leiding van Hans Lammers, geen
onbekende in de wereld van de blaasmuziek.

Repeteren doet het orkest MFC Kerkeböske in Helden. De wekelijkse repetitie vindt elke donderdag om tien uur plaats.
Naast het spelen van muziek zijn de repetities voor de leden een sociaal gebeuren. Gezelligheid staat bij de SOM hoog in het vaandel!

Optreden doet het orkest zo’n twintig keer per jaar. Deze optredens vinden vaak plaats in verzorgingshuizen e.d. maar ook op evenementen en in winkelcentra. Het programma bestaat uit diverse, goed in het gehoor liggende muziekstukken.

Opgericht als familie kapel tijdens een feest in 1978

is deze kapel uitgegroeid tot een volwaardige blaaskapel die

vooral de Egerländer en Böhmische muziek een warm hart toe draagt.

Ze treden dan ook voornamelijk op bij diverse festivals in binnen en buitenland.

Lees meer: https://www.diefurstenwaldermusikanten.nl/

zon

30

WAI is een Helmondse amusementsgroep die haar strepen al verdiend heeft o.a. door het winnen van de Helmondse Carnavalskraker 2020.

Ook buiten carnaval genieten zij van het contact met het publiek. De heren van amusementsgroep WAI gaan ons dit jaar vermaken op het mooie Caratpaviljoen.

Irish koffie stelt zich graag voor als een enthousiast amateurkwartet, temeer omdat het woord amateur is afgeleid van ‘amor’. Met liefde voor Ierse muziek, de Ierse ballades en de stoere zeemansliedjes speelt en zingt Irish koffie een breed repertoire uit Ierland en Schotland. Drunken sailor komt voorbij, maar ook meer gevoelige songs zoals Sonny’s dream, waarin moeder vraagt aan haar zoon om toch alsjeblief niet weg te gaan van huis en vader te volgen naar zee. Omdat Ierland en ook Schotland altijd tegen de zee en voor een beetje welvaart hebben moeten knokken, zijn Ierse en Schotse songs tekstueel zo veelzijdig en melodieus. Zanger Beer heeft een donkere Ierse stem en leeft zich uit in de songteksten. Wim op accordeon speelt met verve zowel vrolijkheid alsook gedragen zwaarte. Gitarist Willy is tevens back vocal, en geeft soms stem aan een vrolijk lied dat stoer Iers mag klinken. Lamber op drum en bodhran is back vocal en lardeert de songs met afgestemde percussie. Irish koffie drinkt tijdens de repetities in Uden uitsluitend koffie.

aug

1

± 12:00 tot
± 12:45 uur
vanaf 12:00 uur

2

± 13:00 tot
± 13:45 uur

3

± 14:00 tot
± 14:45 uur

4

± 15:00 tot
± 15:45 uur
zon

06

zon

13

Guido en Cees spelen de sterren van de hemel met hun vibrafoon en elektrische gitaar.

Onlangs maakten zij een trip in het Verenigd Koninkrijk en op 13 augustus verzorgen zij een optreden op ons mooie podium.

In 1986 opgericht door oud leden van de showband “Die Tambourijnen van Die Stadt Eyndhoven”. Heden, 2023, bestaat de groep uit 33 fanatieke muzikanten met instrumenten zoals trompeten, saxen, baritons, trombones, bassen en slagwerk. De muziek die we maken zijn populaire nummers, en dat zijn oude nummers maar ook hedendaagse.

Wij zijn Zeemanskoor HaveNloos uit Uden. Ons koor bestaat uit 27 zangers en 2 accordeons en 1 basgitaar. Het koor staat onder leiding van Piet van der Sanden. En wij zingen Nederlands, Duits en Engelse Zeemans en Shanty liederen.

Seniorenorkest Dommelvolk uit Sint-Oedenrode, een 26 koppig blaasorkest opgericht in 1994, is al jaren een muzikaal begrip in de gemeente Meierijstad en ver daar buiten. Het repertoire is de laatste jaren gewijzigd in eigentijdse muziek en bestaat uit verschillende genres. Onder leiding van Theo van de Weijer willen zij zich graag muzikaal aan U presenteren.

zon

20

Brandweerkapel Helmond
Helmond

Mannenkoor “De Nachtegaal” uit Someren is opgericht op 11 februari 1945 en telt momenteel 42 actieve zangers (1-1-2023). Vanaf de oprichting vervult het koor een belangrijke plaats in het culturele leven van de gemeente. Binnen de gemeente wordt jaarlijks een aantal optredens verzorgd in de vorm van serenades bij feestelijke gebeurtenissen, het opluisteren van kerkdiensten en het organiseren van één of meerdere concerten. Maar niet alleen binnen de gemeente Someren. Zowel binnen als buiten de regio werken we graag mee aan goede concerten. Op deze manier zijn er al vele contacten ontstaan ​​met koren in binnen- en buitenland. Mede dank zij dit soort optredens trachten we de kwaliteit van het koor op peil te houden. Het repertoire van het koor is zeer omvangrijk. Van klassieke werken tot hedendaagse composities en alles wat daartussen ligt.

Seniorenorkest Dommelvolk uit Sint-Oedenrode, een 26 koppig blaasorkest opgericht in 1994, is al jaren een muzikaal begrip in de gemeente Meierijstad en ver daar buiten. Het repertoire is de laatste jaren gewijzigd in eigentijdse muziek en bestaat uit verschillende genres. Onder leiding van Theo van de Weijer willen zij zich graag muzikaal aan U presenteren.

zon

27

We bestaan uit een groep van 24 enthousiaste muzikanten en zijn een gewaardeerd blaasorkest met een breed en divers repertoire: moderne blaasmuziek zoals pop, rock, Zuid-Amerikaans, Franse chansons, cha-cha, swing, maar ook Tsjechische blaasmuziek, wals en polka.

Per jaar verzorgen we ongeveer 15 optredens. We hebben een goede balans gevonden tussen muzikaal presteren, plezier en vriendschap.

Seniorenorkest Uden bestaat sinds 2001 en telt een 25-tal muzikanten, afkomstig uit Uden, Zeeland, Nistelrode en Boekel. Het repertoire is een goede mix van nostalgisch en moderne, Hollandse hits en swingende evergreens. Kortom muziek voor jong en oud om met plezier naar te luisteren.

De kapel “Tis Deeger Wa” is tijdens de carnavalsperiode heel actief. Maar buiten de carnaval spelen ze graag bij kapellenfestivals, braderieën en andere evenementen.
Het repertoire varieert van Hollandse smartlappen tot populaire rockmuziek.

Seniorenorkest Dommelvolk uit Sint-Oedenrode, een 26 koppig blaasorkest opgericht in 1994, is al jaren een muzikaal begrip in de gemeente Meierijstad en ver daar buiten. Het repertoire is de laatste jaren gewijzigd in eigentijdse muziek en bestaat uit verschillende genres. Onder leiding van Theo van de Weijer willen zij zich graag muzikaal aan U presenteren.

sep

1

± 12:00 tot
± 12:45 uur
vanaf 12:00 uur

2

± 13:00 tot
± 13:45 uur

3

± 14:00 tot
± 14:45 uur

4

± 15:00 tot
± 15:45 uur
zon

03

In het voorjaar van 2023 is door enkele liefhebbers van Tsjechische blaasmuziek het idee ontstaan om een nieuwe blaaskapel op te richten. Met enthousiasme en jarenlange ervaring in diverse blaaskapellen zijn deze vrolijke muzikanten begonnen aan een nieuw avontuur. Onder de naam Št’ástní Muzikanti (vrolijke muzikanten) presenteren negen goed bevriende muzikanten zich. Het genre betreft met name Moravische blaasmuziek, met af en toe een uitstapje naar Böhmische klanken. Ons doel is om met plezier muziek te maken op een goed niveau. St’ástní Muzikanti staat onder de muzikale leiding van Henri van Breugel.

Al meer dan 30 jaar maken wij, 23 enthousiaste “vrollie” (buiten Venray zijn dat dames) met veel plezier muziek bij de meest uiteenlopende gelegenheden. In 1989 hebben we de Joekskapel opgericht omdat op de jaarlijkse Hazinneaovend, (de carnavalsavond exclusief voor vrouwen), alleen mannen voor de muziek zorgden. Daar moest verandering in komen en dat is gelukt! Onze naam was passend, aangezien de meesten nooit een instrument hadden bespeeld.

Nu, ruim 30 jaar, ontelbare optredens en heel veel plezier later, is dat natuurlijk anders en zijn wij, in onze turquoise outfit, met steeds meer frutsels, pluimpjes, knuffels, toeters en bellen, inmiddels bekend in Venray en ver daarbuiten.

Seniorenorkest Dommelvolk uit Sint-Oedenrode, een 26 koppig blaasorkest opgericht in 1994, is al jaren een muzikaal begrip in de gemeente Meierijstad en ver daar buiten. Het repertoire is de laatste jaren gewijzigd in eigentijdse muziek en bestaat uit verschillende genres. Onder leiding van Theo van de Weijer willen zij zich graag muzikaal aan U presenteren.

zon

10

Voiceware
Mierlo
The Salty Dogs
Mierlo

Wij zijn een vereniging van ruim 90 zangers en zangeressen met een gedreven dirigent en een enthousiaste vocal coach.
Vocal Group Transparant (VGT) is medio 2009 opgericht. Het koor kent geen leeftijdsbeperkingen en we zingen met 7 stemsoorten. Elke woensdagavond zingen we met veel plezier een wisselend repertoire en werken we aan een steeds hogere zang-kwaliteit.

Onze missie: vernieuwend muziek maken met je stem, grensverleggend optreden en je daarin verbonden voelen met elkaar. Op onze website www.vocalgrouptransparant.nl vind je meer informatie over het grootste en gezelligste koor van Venray. In 2024 vieren we ons 15-jarig jubileum.

Seniorenorkest Dommelvolk uit Sint-Oedenrode, een 26 koppig blaasorkest opgericht in 1994, is al jaren een muzikaal begrip in de gemeente Meierijstad en ver daar buiten. Het repertoire is de laatste jaren gewijzigd in eigentijdse muziek en bestaat uit verschillende genres. Onder leiding van Theo van de Weijer willen zij zich graag muzikaal aan U presenteren.

zon

17

Orkest Rooyal, opgericht in 1988 als Seniorenorkest Venray, bestaat momenteel uit 22 muzikanten die een heel gevarieerd programma brengen. Aan de oorspronkelijke bezetting zijn een zanger, zangeres, toetsenist, gitarist en accordeonist toegevoegd. Het repertoire is zeer gevarieerd: van rock tot ballad, van polka tot wals, van feestnummers tot rustige luistermuziek. Het orkest staat onder de muzikale leiding van Wim v. Osch.

We treden zeer regelmatig op en hebben op diverse podia gestaan o.a. in musea, schouwburgen en gemeenschapshuizen, bij evenementen en op buitenpodia maar ook in verpleeghuizen en instellingen. Een eigen geluidinstallatie maakt ons orkest flexibel inzetbaar.

DUS: laat je verrassen door ORKEST ROOYAL.

Zanggroep Xango is in maart 2001 ontstaan en bestaat uit zo’n dertig mensen. Verdeeld over sopranen, alten, tenoren en bassen zingen we een modern, vlot repertoire van over het algemeen eigentijdse popnummers. Door er wat “golden oldies” en o.a. Afrikaans getinte nummers in te verwerken is het een zeer afwisselend repertoire dat bovendien regelmatig uitgebreid wordt met nieuwe nummers. Dit alles onder professionele begeleiding en leiding van onze pianist/dirigent.

Muziekvereniging Eendracht Melderslo bestaat uit een Fanfare en een Drumband. Op zondag 23 juni verzorgt de Fanfare van Muziekvereniging Eendracht Melderslo een optreden op het Carat-Paviljoen in Helmond.

Seniorenorkest Dommelvolk uit Sint-Oedenrode, een 26 koppig blaasorkest opgericht in 1994, is al jaren een muzikaal begrip in de gemeente Meierijstad en ver daar buiten. Het repertoire is de laatste jaren gewijzigd in eigentijdse muziek en bestaat uit verschillende genres. Onder leiding van Theo van de Weijer willen zij zich graag muzikaal aan U presenteren.

zon

24

De Rimboband : 40 jaar muziek en plezier!

De Rimboband, een muziekgezelschap uit de regio Helmond voor mensen met een verstandelijke beperking, viert dit jaar haar 40-jarig jubileum.

De Rimboband is in 1979 ontstaan vanuit een initiatief van ouders en leerkrachten van de ZMLK-school uit Helmond en door financiële steun van de gemeente Helmond en fondsen werden de eerste instrumenten gekocht. De Rimboband bestaat uit 60 leden en 30 vrijwilligers.

De Rimboband bezorgt mensen met een verstandelijk beperking een fijne vrijetijdsbesteding . Muziek maken is vooral ook plezier maken. Tijdens de wekelijkse repetitie gebruiken we een zelfontwikkelde methode en muziekschrift. Iedere muzikant levert op zijn of haar eigen niveau een waardevolle bijdrage aan het orkest.

De Rimboband is voor de leden een niet meer weg te denken onderdeel van het leven. Ze maken deel uit van de maatschappij, leveren een bijdrage, worden gehoord.

De Rimboband brengt al 40 jaar kleur in muziek en in het leven van vele streekgenoten!

Rawazzi uit Son en Breugel is een gezelligheidskoor dat vooral leuke meezingers ten gehore brengt. Ons koor bestaat uit 55 leden zowel mannen als vrouwen onder begeleiding van een dirigent Theo van der Steen.

Wij repeteren een keer per twee weken op de woensdag avond. De Derde helft is voor ons ook heel belangrijk. Gezellig samen zijn en zingen onder het genot van een drankje.

Rawazzi bestaat 21 jaar. Wij treden vooral op in verzorgingshuizen en bij evenementen in de regio.

Die Heidefelder Musikanten uit Eindhoven, is een groep muzikanten die allemaal hun sporen reeds elders verdiend hebben. De kapel is opgericht op 17 april 1987 te Eindhoven. Haar naam is ontleend aan het feit dat Eindhoven gelegen is tussen de Oirschotse-, Strabrechtse- en Leenderheide. Het grootste gedeelte van het repertoire bestond toen nog uit Egerländer, Böhmische en ander “Volkstümliche” muziek. Tegenwoordig is de doelstelling aangepast, ze hebben nu een gemengd repertoire met zowel moderne muziek alsook de tradionele kapellen muziek. De Kapel staat onder leiding van Chris de Baat die zijn hand ook niet omdraait om bestaande arrangementen geheel om te gooien of zelfs volledig opnieuw uitschrijft om zo zijn beoogde klankkleur van het geheel te kunnen verkrijgen. De kapel heeft ondertussen ook diverse optredens verzorgd in het buiten land. Vooral de optredens in Wallersheim, Koblenz, Echternach en Mötsch (bij Bitburg) waren onvergetelijk.

Seniorenorkest Dommelvolk uit Sint-Oedenrode, een 26 koppig blaasorkest opgericht in 1994, is al jaren een muzikaal begrip in de gemeente Meierijstad en ver daar buiten. Het repertoire is de laatste jaren gewijzigd in eigentijdse muziek en bestaat uit verschillende genres. Onder leiding van Theo van de Weijer willen zij zich graag muzikaal aan U presenteren.