Stichting Beheer Carat-paviljoen

De visie van de stichting luidt:

Het Carat-paviljoen is bedoeld als een laagdrempelig podium voor kunst en cultuur in Helmond en de regio Peelland. Het biedt sinds 1995 een podium aan honderden amateur muziekgezelschappen: van duo’s, blaaskapellen, fanfares, harmonieën, koren tot operettegezelschappen. Het is een laagdrempelig evenement want het is gratis. De muzikanten treden gratis op. De omgeving heeft een prettige en natuurlijke ambiance: gras, vijver voor het publiek, een prachtige Warande als achtergrond. Kinderen kunnen dieren zien en spelen. Er is geen overlast voor omwonenden. De samenwerking van duizenden musicerende jongeren en ouderen, de inzet van bestuurders en vrijwilligers voor de uitvoeringen en de gratis toegang voor de talloze toehoorders bepalen de kracht van dit evenement sinds het jaar 1995.

 

Deze visie willen wij als volgt uitdragen:

  1. Een podium bieden aan muziekgezelschappen om zich te presenteren aan een breed publiek
  2. Een laagdrempelig evenement aanbieden aan inwoners van Helmond, de regio en vakantiegangers van overal.
  3. Sociale doelstelling: Met name voor oudere inwoners een ontmoetingsplaats zijn en zo vereenzaming voorkomen. Voor jeugdigen: prikkelen om zelf met muziek bezig te zijn als deel van hun culturele ontwikkeling.
  4. Helmond op de kaart zetten d.m.v. een niet vergelijkbaar wekelijks evenement met als doel: het positieve beeld van de stad versterken.
  5. Helmond nationaal en internationaal bekendheid geven. Denk aan optredens van Duitse, Engelse, Chinese gezelschappen, en hiermee een economische spin-off creëren doordat deze mensen een aantal dagen in de stad/regio vertoeven (vergroten van het toerisme); daarnaast toeristen een positief beeld van Helmond geven.

 

Onze doelgroepen bestaan uit:

Een breed publiek, van jong tot oud, waarvan ongeveer 80 % uit Helmond komt, 10-15% uit de regio en 5-10 % bovenregionaal/internationaal, bijvoorbeeld toeristen die jaar in jaar uit vanaf hun logies elke zondag komen. Hierbij horen ook passanten van bijvoorbeeld Rondje Helmond en bezoekers van andere activiteiten in de Warande. We merken dat bv. een buitenlandse groep ook de ”Helmonders met een internationale achtergrond” aantrekt.
· honderden amateur muziekgezelschappen: merendeels uit stad en regio maar ook van verder, binnenlands en buitenlands, tot uit China toe.

 

Het bestuur van de Stichting Beheer Carat Paviljoen bestaat uit de volgende leden:

Henriëtte Verouden-Berens
voorzitter
vacature
penningmeester
vacature
secretaris
Sjef Warmerdam
lid
Jan van der Sommen
lid